Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.

Seniorengids gezndheid en zorg
 
 
 
 
 

Weight Watchers
Afvallen met Wight Watchers is gericht op blijvend gewichts-verlies. En een goede voedingskeuze. Met daarbij gezonde gewoonten.

 

Independer Zorgverzekering vergelijken

 

Cholesterol tabletten
en voedingssupplementen

  • Voor behoud verantwoord cholesterolgehalte

  • 100% plantaardig, plantensterolen

 

Verse producten bezorgd inclusief gezonde recepten

Elke week heerlijke recepten met verse ingrediŽnten bij HelloFresh

 

Stem vitamines af op uw behoefte - 50plus fit

Informatie voedsel van de van de Universiteit van Wageningen

 
 

corrigerend ondergoed
voor vrouwen

 
 
 
Gratis gehoortest aanvragen
artrose en zorg
nationale-trombosedienst-patienten
 
 
Mobiliteit en zelfredzaamheid senioren

Senioren gids hulpmiddelen staan lopen zitten tillen

Hulpmiddelen staan lopen zitten tillen
Mobiliteit en zelfredzaamheid senioren

 
 

Tomzorg / Rollator, Rolstoel, sta-op stoel of andere zorgproducten kopen

Tomzorg biedt verschillende welzijns- en zorgproducten aan voor senioren om comfortabel te kunnen leven met voldoende bewegingsvrijheid. De producten van Tomzorg lopen uiteen van rollators, rolstoelen, seniorenbedden en sta-op stoelen tot aan hulpmiddelen voor in de woonkamer, slaapkamer of in de badkamer.

Artrose specialist

Artrosespecialist.nl heeft hulpmiddelen voor mensen die last hebben van artrose. 
Je kunt er gratis advies krijgen van een therapeut.

Relax en Sta op stoelen

Easysit is zitspecialist voor Sta op stoelen, relax stoelen op maat. Met keuze uit bekleding en kleur, bedienings-mogelijkheden, verschillende soorten armleuningen, rugleuningen en poten. Soorten leer en stoffen. Ook vindt u er Comfortbanken.  Van belang zijn de juiste zithoogte, zitbreedte en zitdiepte, en de juiste ondersteuning van hoofd, nek en wervelkolom.

Bol Revalidatie winkel

Producten die u gebruikt bij handicap of tijdens herstelperiode. Zowel kleine als grote hulpmiddelen voor ouderen of revalidatie hulpmiddelen die helpen met dagelijkse activiteiten.  Bijvoorbeeld grotere hulpmiddelen zoals scootmobielen, rollators en loopkrukken om mobiel te blijven. Maar ook kleinere hulpmiddelen zoals aankleedhulpen, douchestoel, ruggesteun enz.

Bol Lichttherapie winkel

Diverse modellen Infra rood lampen. Of infra rood rugband. Te gebruiken bij stijve spieren en spierpijn of als u last van een neus-, keel- of ooraandoening heeft. Pijn therapie TENS (zenuwen, pijn) en spier stimulatie en relaxatie, EMS (spieren), massage (ontspanning).
Diverse Energielampen die je fit en energiek houden gedurende de dag. Lichttherapie en daglicht lampen.  Een energielamp die je fit en energiek houdt gedurende de dag.
Verder nog een anti-allergie apparaat, en meer apparatuur.

Bol zelfzorg winkel

Producten voor in elk huis zoals : middelen tegen insektenbeten, gehoorbescherming, middelen tegen hooikoorts, aambeien, middelen voor huid, haren of voor spieren, en nog veel meer.

Rollators goedkoop

Rollatorgoedkoop heeft rollators voor ouderen en anderen die een rollator nodig hebben. Verkoopt ook de Quatro rollator, die als beste uit de test kwam bij het tv-programma Kassa. Kassa vond deze rollator plezierig in gebruik en van goede, stevige kwaliteit. De Quatro rollator is er in blauw en zilver.

Zorgthuiswinkel

Zorgthuiswinkel heeft hulpmiddelen zoals mobiliteit producten wandelstokken, rollators, krukken, wandbeugels, aan- en uitkleedhulpen, keukenhulpmiddelen. grijpers. Ook medische hulpmiddelen als thermometers, bloeddrukmeters, medicijnaccessoires. Ook handige hulpjes voor in de tuin en in de keuken.

Rolstoel en Scootmobiel accessoires

Diverse Scootmobiel en rolstoel accessoires als tassen, regencape en regenkleding, voetenzakken,  schootsdekens,  wikkeldekens,  zitkussens en bescherming als afdekhoezen en zitting beschermhoes.

Sta op stoel bij Bol.com

Relaxfauteuils met elektrische lift.
Kies een zithoogte die bij jou lengte of bij die van je partner past.

Links die niet meer werken :

Huishoudelijke en keuken hulpmiddelen

Er zijn heel verschillende hulpmiddelen die mensen zonder of met verschillende grote of kleine beperkingen heel goed kunnen helpen in de huishouding. Voor bij het eten bereiden zijn er handige blikopeners, flessen en potten openers. Ook handige messen waarbij je minder of op andere wijze kracht moet zetten en snijplanken.  Ook zijn er lichtgewicht grijpers die handig zijn in allerlei situaties. Bijvoorbeeld om iets van de grond op te rapen.  andere artikelen zijn: handige drinkbekers, ook bekers met een neusuitsparing, een warmhoudbord, een sleutel-draaihulp, tube uitknijper, anti-slip onderlegger.
Kijk ook bij de keukenhulp artikelen, een vergelijkbaar maar beetje ander assortiment

Lezen en schrijven hulpmiddelen

Producten die kunnen helpen wanneer het  lastiger wordt met  lezen en schrijven. Schrijven met reumapen of penverdikker. Leesloupe zorgt voor vergroting van letters. Met een leeslineaal, vergrootglas of een boekhouder wordt het weer prettig om te lezen en te schrijven.

Badkamer en toilet hulpmiddelen

Toilet en badkamer hulpmiddelen kunnen helpen bij het nemen van een bad of een douche of op de WC. Waardoor gebruik van badkamer of toilet comfortabeler en veiliger wordt. Er zijn voor de badkamer verschillende zitjes, badplanken en andere hulpmiddelen, die bij douchen of toilleteren gebruikt kunnen worden. Met badplanken, waaronder kunt u eenvoudig zittend een douche nemen in bad. Ook zijn er badzitjes en douchestoelen. Voor meer veiligheid zijn er wandbeugels. Verder kunt u borstels en kammen met lange handgrepen gebruiken, zodat u makkelijk overal bij kunt. Ook kunt u een haarwasbak voor in bed bestellen, zodat liggend uw haren gewassen kunnen worden. Gipshoezen voor armen en benen, kunt u gebruiken bij het douchen.

Slaapkamer en bed hulpmiddelen

Pijn voorkomen, beter liggen of makkelijker in en uit bed komen. Hulp hiervoor maakt dat u beter kunt rusten en slapen? Hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld een matrasbeschermer, een dekenboog, een bedtouwladder en een kniekussen zorgen voor extra hulp en comfort in de slaapkamer.
Ook zijn er hulpmiddelen als speciale bekers of bestek wat helpt bij drinken en eten of andere activiteiten op bed. Denk bijvoorbeeld aan een bedtafel.  Ook speciale ondersteunende kussens, voor hoofd, rug, knieŽn, benen en voeten.

Drempelhulpen of oprij platen

U kunt drempelhulpen en oprij platen gebruiken om makkelijk met uw scootmobiel, rolstoel of rollator uw huis in en uit te gaan. Of op plekken waar u moeite heeft met hoogteverschillen zoals drempels, randen, stoepranden en opstapjes. Voor elk hoogteverschil is er een oplossing, want er zijn verschillende vormen en hoogtes. Ze worden gemaakt van verschillende materialen.

Toilet hulpmiddelen

Handige artikelen voor in het toilet. Diverse harde of flexibele toiletverhoger in diverse maten.   Ook hulpmiddelen die de zithouding verbeteren, zodat de stoelgang beter kan verlopen.  Die zijn belangrijk wanneer u een verhoogde toilet hebt.  Met (wegklapbare) toiletbeugels kunt u makkelijker gaan zitten of opstaan. Zowel toiletbeugels met voet als zonder voet. Kijk hier ook voor andere hulpmiddelen zoals een toiletstoel of urinaal.

Vaste telefoon of senioren GSM of smartphone

U kunt baat hebben bij een senioren telefoon als vaste telefoon in huis wanneer knoppen van een gewone telefoon te klein zijn.  Of de gewone telefoon lastig te bedienen is.  Senioren telefoons hebben grote toetsen, fototoetsen met foto van de persoon die u wilt bellen. Ook een extra luide bel is mogelijk. Met deze aanpassingen kunnen senioren en gehandicapten makkelijker bellen en daardoor beter in contact blijven met familie en vrienden. En  natuurlijk ook zakelijke telefoontjes.
Een senioren gsm of senioren smartphone ideaal voor onderweg en om mee te nemen op vakantie. Ook hiervoor zijn grote knoppen en bedieningsgemak aangebracht.
Kijk voor de vaste telefoons bij Doro seniorentelefoons en Fysic seniorentelefoons. Beide merken zijn gebruiksvriendelijk en blinken uit in gemak voor ouderen.

 
 Contact Seniorengids - 50 Plus info is onderdeel van  www.allerbest.nl