Deze website gebruikt cookies. Meer informatie en lees hoe U zich hiervoor afmelden kunt.
Advertentie
 
 
 
 
 
 

50-plussers stellen meestal andere eisen aan een zorgverzekering. Vaak zijn goede dekkingen voor fysiotherapie en geneesmiddelen belangrijk.

 
 
 

Diensten voor ouderen

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus geeft ouderen hun contact met de samenleving terug! Stap in en ga mee winkelen, een museum bezoeken, naar een tuincentrum en nog veel meer.

 
 

Thuisadministratie

Steeds meer mensen hebben problemen met het op orde houden van de financiŽle administratie. De rekeningen en formulieren stapelen zich op. De vrijwilligers van de Thuisadministratie komen helpen met het op orde krijgen van de administratie.

 

Stem vitamines af op uw behoefte - 50plus fit

 

Voor vrouwen of voor mannen

 
 
 


Nationale Trombosedienst

werft patiŽnten

 

Nationale Trombosedienst werft  patiŽnten die in aanmerking komen voor het zelf meten van de bloedwaarde.

Door alle verzekeraars vergoed (maar vraag wel na).

Geen wachtlijsten

 

De Nationale trombosedienst zoekt patiŽnten die in aanmerking willen komen voor het zelf meten van de bloedwaarde, ofwel INR waarde.

Voor trombosepatiŽnten is het belangrijk om de waarde in de gaten te houden zodat de dosering van de medicatie indien nodig aangepast kan worden.

De meeste patiŽnten bezoeken twee wekelijks de prikpost waar, met een prik in de onderarm, een buisje bloed wordt afgenomen. Dit wordt geanalyseerd om de waarde te bepalen. Hiervoor moet de patiŽnt dus twee wekelijks een dagdeel vrijhouden.  Het telkens prikken in de arm natuurlijk niet erg fijn.

De Nationale Trombosedienst biedt een zelf-meet-apparaat waardoor de patiŽnt niet meer twee wekelijks naar de prikpost hoeft. De  patiŽnt bepaalt zelf wanneer het uit komt om de bloedwaarde te meten. Dit gaat met een simpele vingerprik.

De voordelen:

  • Bloedwaarde meten waar en wanneer het de patiŽnt uitkomt

  • Makkelijk wanneer u met vakantie bent of elders logeert

  • Geen langdurige bezoeken aan de prikpost

  • Niet meer lek geprikt worden maar een simpele vingerprik.

  • Het wordt door alle zorgverzekeraars vergoed

De Nationale Trombose Dienst leert het u

De Nationale Trombose Dienst leert het u, ondersteunt en begeleidt u.
Verder volg u de training "Zelfmeten" via de internetsite van de Nationale Trombose Dienst. Daarna komt de stollingsassistent komt bij u thuis zodat u kunt laten zien wat u geleerd hebt.

Wie zijn betrokken bij uw behandeling?

  • De stollingsarts: deze houdt de achterwacht van het zelfzorgprogramma

  • De stollingsassistent: deze helpt u met de start van uw zelfzorg en voorziet u van advies

  • de medicijnen voor uw anti-stollingsbehandeling worden voorgeschreven door uw huisarts

  • Uw specialist

Het initiatief voor de oprichting van deze dienst is genomen door specialisten uit het Academisch Medisch Centrum (AMC).

Hiervoor aanmelden

Aanmelden is makkelijk. Dit kan via internet op: De Nationale Trombose Dienst

 

Bekijk de video Linda vertelt over zelfzorg thuis prikken  

De Nationale Trombose Dienst
Indien u bepaalde bloedverdunners gebruikt: acenocoumarol, fenprocoumon of warfarine, is het noodzakelijk dat de mate van stolling van uw bloed, de INR waarde, regelmatig wordt gecontroleerd door een trombosedienst. Om bloed af te kunnen nemen komt de prikzuster van de trombosedienst langs of moet u steeds naar de prikpost van uw trombosedienst. Met Trombose Zelfzorg is dat niet meer nodig. U controleert uw bloedstolling eenvoudig zelf door middel van een vingerprik.
 

Zorgpolis en zorgverzekering ouderen vergelijken 

Independer Zorgverzekering vergelijken

Bij independer kunt u de verschillende zorgverzekeringen vergelijken. Verder is het mogelijk om bij het afsluiten van een zorgverzekering korting tot 12% te krijgen, op basisverzekeringen en/of aanvullende verzekeringen.

Zorgkiezer

Is een website waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken op premie en dekking en zorgverzekering korting. U kunt hier zowel de basisverzekering of, aanvullende zorgverzekeringen, of een tandartsverzekering vergelijken. De verzekering bij de best passende aanbieder kan eventueel direct online afgesloten worden. Zorgkiezer heeft ook een gratis overstapservice waarmee de oude verzekering opgezegd kan worden.

CZ zorg- verzekering

Met 4 sterren beoordeeld door de consumentenbond.
CZ is al 85 jaar zorgverzekeraar. CZ heeft een ruime keuze aan basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen. Keuze uit ruim 45.000 zorgverleners.  Korting op behandelingen buiten de zorgverzekering en op gezondheidsproducten.

CZ  ZZP

Speciaal voor zzpíers heeft CZ nu de nieuwe ZZP zorgverzekering met voor het hele gezin 7% korting op de basisverzekering en 8% korting op alle aanvullende verzekeringen (ook de tandartsverzekering).

Just

Niet speciaal voor senioren. Just is een simpele en scherp geprijsde online zorgverzekering van CZ.

zorg-
verzekering vergelijken

Zorgverzekeringen kun je vergelijken op premie en dekking en zorgverzekering korting. U kunt zowel de basisverzekering of, aanvullende zorgverzekeringen, of een tandartsverzekering vergelijken. Vergelijk de premies en voorwaarden van alle zorgverzekeringen en bereken hoeveel u kunt besparen. Daarnaast meer informatie b.v. over zorgtoeslag, premie, zorgverzekering, buitenland, inkomensafhankelijke bijdrage, opzeggen, aanvullende verzekering, wisselen van verzekeraar en meer bij verzekeringssite.

Postcode zorgcollectief

Door deel te nemen aan onze collectieve zorgverzekering krijgt u een korting tot 30% en bent u uitstekend verzekerd bij Delta Lloyd. Iedereen kan via het Postcode Zorgcollectief een goede zorgverzekering afsluiten met vrije zorgkeuze.
Voordelen van het Postcode Zorgcollectief zijn hoge korting (tot wel 30%) en:
+ Volledige vrije zorgkeuze: u kiest altijd zelf uw arts en ziekenhuis
+ Hoge vergoedingen voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen
+ Korting op activiteiten om gezonder te leven
+ Telefonisch goed bereikbaar voor onafhankelijk zorgverzekering advies

OHRA Zorg

Volledige vrijheid in de keuze van uw zorgverlener, met Keuze uit 6  aanvullende zorgverzekeringen en 2 tandartsverzekeringen.

Zorgdirect.nl

ZorgDirect is een zorgverzekering van Eno Zorgverzekeraar. ZorgDirect biedt verzekerden: ruime keuze aanvullende pakketten, notaís binnen 5 werkdagen betaald, Gespreid betalen eigen risico. Controleer uw wensen bij vergoedingen

Agis 50+ zorg Agis zorgverzekeringen, waaronder zorg polis SENIORENVERZEKRING 50+

Zorg-
verzekering info rijksoverheid

 

Een zorgverzekering dekt de kosten voor geneeskundige zorg. Welke kosten dat zijn, hangt af van het pakket dat u afsluit. De overheid stelt het verzekerde pakket van de zorgverzekering vast. Dit is het basispakket. Voor behandelingen die buiten het pakket vallen, kunnen mensen zich aanvullend verzekeren. Dat is niet verplicht. Meer informatie is te vinden op de site.

Hulp bij senioren zorgverzekering afsluiten

Sommige ouderen zijn niet in staat om zelfstandig een zorgverzekering af te sluiten.  Bijvoorbeeld ouderen die de ziekte van Alzheimer hebben. Dit kan wel gedaan worden door een bewindvoerder of curator. Wanneer deze laatste er niet zijn kunnen eventueel anderen hem of haar verzekeren. Een familielid, de instelling waarin betrokkene verblijft of een hulpverlenende instantie kan hem of haar verzekeren. Daarvoor is wel de toestemming van de te verzekeren persoon nodig. U hebt hiervoor van de persoon waarvoor u de zorgverzekering regelt een rekeningnummer en het burgerservicenummer nodig.
Normaal gesproken mag u ťťn keer per jaar veranderen van zorgverzekering, die nieuwe verzekering start dan per 1 januari.

Wijzigingen basispakket per 1-1-2018

Wijzigingen zorg basispakket per 1-1-2018

 

Het verplicht eigen risico in 2018 blijft Ä 385, net als in 2017.

 

De overheid heeft bekendgemaakt dat het basispakket in 2018 wordt uitgebreid. PatiŽnten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed. Ook krijgen oncologiepatiŽnten die behandeld worden met immuuntherapie vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de zorgaanbieder.

Hulp bij zorgtoeslag

Zorgtoeslag.nl geeft informatie en is een intermediair voor het aanvragen, wijzigen of stopzetten van uw zorgtoeslag.  Op Zorgtoeslag.nl berekent u gratis of u recht hebt op zorgtoeslag. Voor persoonlijke hulp wordt wel een vergoeding gevraagd.

WMO

 

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. Uw gemeente biedt hulp als u hindernissen in het dagelijks leven ervaart die u zelf niet kunt verhelpen. Bijvoorbeeld door zorgvoorzieningen te verschaffen als u een handicap heeft, chronisch ziek bent of vanwege uw leeftijd een beperking heeft. Veel ouderen maken gebruik van de WMO zorgvoorzieningen.

Hoogte eigen bijdrage AWBZ instelling

Met de  rekenprogrammaís van het CAK kunt u zelf uw eigen bijdrage AWBZ  berekenen. Het rekenprogramma berekent wat u ongeveer gaat betalen.

Dienstverlening zorg en ondersteuning

Comfortland zorgwinkel

Een groot warenhuis met zeer veel ondersteunende artikelen voor bij het lezen of schrijven, aankleden,  baden, douchen of voor op het toilet, bij het bedienen, of hulpmiddelen voor het boodschappen doen, eten of drinken.
Maar ook kunt u hier kijken indien u ondersteuning nodig hebt bij het huishouden of werken in de keuken of in de tuin. Ook is er een groot assortiment spelletjes en hobby artikelen. En telefoons met aanpassingen.

Rollators goedkoop

Rollatorgoedkoop heeft rollators voor ouderen en anderen die een rollator nodig hebben. Verkoopt ook de Quatro rollator, die als beste uit de test kwam bij het tv-programma Kassa. Kassa vond deze rollator plezierig in gebruik en van goede, stevige kwaliteit. De Quatro rollator is er in blauw en zilver.

Zorgthuiswinkel

Zorgthuiswinkel heeft hulpmiddelen zoals mobiliteit producten wandelstokken, rollators, krukken, wandbeugels, aan- en uitkleedhulpen, keukenhulpmiddelen. grijpers. Ook medische hulpmiddelen als thermometers, bloeddrukmeters, medicijnaccessoires. Ook handige hulpjes voor in de tuin en in de keuken.

welzijnswinkel De producten van welzijnswinkel.nl maken mensen het leven makkelijker. Zoals douchestoelen, toiletverhoger en toilet hulpmiddelen, keukenhulpen, hulpmiddelen voor Ondersteuning, rollators, looprek. Ook hulpmiddelen voor in bed en bij het eten en drinken.
hulpmiddelen
wereld

Hulpmiddelwereld is gespecialiseerd in hulpmiddelen voor ouderen. Ook kunt u hier een scootmobiel kopen. Verder zijn er hulpmiddelen zoals passende rollators, drinkbekers, wandbeugels, douchestoelen, grijpers in het assortiment.

Gebruikte Hulpmiddelen

Gebruikte Hulpmiddelen Centrum levert hulpmiddelen zoals patiŽntenliften, opstahulpen, sanitaire hulpmiddelen, toilet-douchestoelen, tilliften, tilbanden.

Loophulp- middelen

LoophulpmiddelenStore biedt een ruim assortiment loophulpmiddelen als rollators, wandelstokken, looprekken etc.

Rolstoel en Scootmobiel accessoires

Diverse Scootmobiel en rolstoel accessoires als tassen, regencape en regenkleding, voetenzakken,  schootsdekens,  wikkeldekens,  zitkussens en bescherming als afdekhoezen en zitting beschermhoes.

naamplaatje

Een identiteitsplaatje zorgt ervoor dat u alle belangrijke persoonlijke gegevens bij u draagt. Het identiteitsplaatje laat in zien wie u bent en waar u woont. Of welke allergieŽn u hebt en wat uw medicijngebruik is. Het is ongeveer 5 x 3 cm groot en is gemaakt van roestvast edelstaal: oersterk en nikkelvrij.

DokterOnline.com, Medicijnen, Recepten en Advies online

Ga naar het begin van deze pagina
  Disclaimer Seniorengids - 50 Plus info is onderdeel van  www.allerbest.nl